søndag 28. februar 2010

Oppsummering OL Vancouver- stort for Norge

Da er et flott OL over- og jeg sitter igjen med hovedsaklig gode minner fra dette OL.

Doping (med forbehold) har vi ikke hatt i dette OL, enkelte nasjoners innsats kan kanskje tyde på at man har skremt doperne denne gangen.... det meste av det tekniske og arrangørmessige har gått fint, på tross av spanske systemer i skiskyting og tidvis åpløse værforhold.

Og så har vi nordmennene da. Lille Norge på 4.plass på medaljestatisikken med 9 gull og 23 medaljer totalt-milevis foran storebror Sverige;)

1 Canada 14 7 5 -26
2 Tyskland 10 13 7 -30
3 USA 9 15 13 -37
4 Norge 9 8 6 -23
5 Sør-Korea 6 6 2 -14
6 Sveits 6 0 3 -9
7 Sverige 5 2 4 -11

Norge fikk OL`s dronning i Marit Bjørgen- med 3 gull og sølv&bronse .... Petter Nortuhug ble Kongen med 2 gull, sølv og bronse mens Svindal ble beste alpinist med 3 medaljer- en av hver valør.

Skiskytterne leverte også varene etter en vaklende start, med gull både individuelt (Tora&Emil) og på herrestafetten.

Ja det har vært et fantastisk OL for Norge, selv om hopperne ikke var med helt der oppe og kombinertgutta hverken fikk det til eller var heldige med forholdene. Men på den annen side har skicrosskjørerne ved Grønvold og Bertsen plukket litt overraskende medaljer, Bøkke fikk noe med seg hjem og gjett hva- gutta med buksene tok sølv de også!

Det er allikevel noen øyeblikk som henger litt høyere oppe for meg enn andre. Det er Marit Bjørgen som tar sitt første OL gull etter å ha overtrent seg ut av mesterskap etter mesterskap tidligere. Det er Ola Vigen Hattestad som sier fra seg en plass på sprintlaget(og gull?) fordi han mener noen andre har bedre forutsetninger enn ham selv. Det er Hanevold som avslutter en lang fantastisk karriere med OL gull. Og helt til slutt, på OL`s siste dag- så er det Petter Northug som endelig innfrir skyhøye forventninger og "stick it to" Gunde Svan på distansen han egentlig "ikke" skal kunne vinne- den klassiske femmila. Da er det fullendt.

Tusen Takk for innsatsen gutter og jenter, smøreteam og hele pakken :)

Vi gleder oss til Russland allerede.


MEDIA
vg vg vg vg vg vg vg vg svd svd tv2 vg vg vg vg vg vg vg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar