onsdag 24. februar 2010

Slutt å syt Sverige!!!

Det eneste verre enn en dårlig taper, er en sur vinner. Nåp burde Sverige glede seg over en meget sterk sier i stafett, men neida- Gunde Svan må syte og klage og få tryne i avisen litt extra han:

Han ville leka lite med råttorna innan han dödade dem. Northug var väl sur att han inte kunde vinna, då fick han väl göra något annat, säger Gunde som är trött på norrmannens attityd mot motståndarna.
– Han nedvärderar sina motståndare. Han har visat den attityden förut, men han kommer väl lära sig av den hårda skolan: Varje gång han får en motgång blir det svårare att vara så kaxig. Nu fick han en till fast de hade vädret med sig


Nå må svenskene slutte å være så misunnelige fordi Norge har fått en langrennsløper som ikke bare kan gå fort- men som kan tenke og snakke også. Gudene skal vite at det har vært både og med den kombinasjonen fra både Norske og Svenske vinnere innimellom... Northug har forandret hele langrennssporten. Ikke bare fordi han er mediavennlig til tusen, men fordi hans overlegne spurtegenskaper sammen emd mer fellesstart, sprint og spesialister har tvunget frem helt nye taktikker i løypa- til glede for seerne. LAngrenn beveger seg delvis mot sykkelsporten, og det er kanskje ikke dumt. Bare på TourDeFrance får sykling mer oppmerksomhet i verden enn hele langrennssirkuset tilsammen. Så får svenskene heller tåle at Petter banker de i jevnbyrdig spurt og peker nese etterpå.... sålenge Hellner ikke er nær nok til å ta staven til Petter ;)






MEDIA
vg vgf vg tv2 svd svd vg svd svd svd svd vg vg vg vg vg vg

20 kommentarer:

  1. hahahaaa... Norge leder medaljstatistiken och vem kallar du för sur vinnare. Tror nog de flesta svenskar gillar norge och norska skidåkare men har svårt för Petter Northug. Varför är det inte samma rivalitet mellan damerna tror du? Nejdå, vi är väldigt nöjda och glada med vårt guld. Grattis till silvret. Det var förtjänt och Petter åkte otroligt bra. Synd att han inte är lika stor människa som Marit Bjørgen, Ulvang, Alsgaard, Lund Svindal och de andra populära norska idrottsmännen och kvinnorna. Då hade svanskarna inte varit så sura.

    Grattis på förhand till damernas guld idag!

    SvarSlett
  2. Like kjedelig som Ulvang &Co mener du :D

    Synd med sykdommen, ellers hadde Dere vært rett bak oss idag ;)

    SvarSlett
  3. Kjedelig? Jeg syntes aldri at bøller var noe kult. Bjørndalen er kanskje kjedelig men han er en langt bedre idrettsman enn Northug. Og veldig populer i Sverige og verlden. Ikke noe feil i det.

    Med Haag og Kalla i laget tror jeg Sverige hadde god sjanse på guldet. Kalla slår Marit i spurten hver gang på samme måte som Petter slår Hellner.

    SvarSlett
  4. Du burde endre overskriften til:
    Slutt å syt Gunde!

    For det er en litt spesiell svenske vi snakker om her. Mener å huske at han hadde noen særdeles merkelige uttalelser da han var på topp. Og jeg mener å huske at han ikke alltid var like populær i sitt eget land. Så historieløsheten fortsetter.

    Jeg tror ikke på at det store fighten mellom norsker og svensker, men avisene vet å fyre opp!

    Når det gjelder Gude, når svenskene gikk taktisk og stengte andre løpere inne, da hørte vi ikke fra deg? Fei for egen dør du Gunde!

    SvarSlett
  5. Hehe- jeg hadde "GUnde" først men endret for å få litt mer respons.

    E: Jeg syns ikke Petter er bølle- breial, ovenpå, høy på pæra osv- men ikke bøllete. Og underholdende som tusen. Og det trenger vi dersom langrenn skal være noe annet enn en svens-norsk-finsk tullesport.

    SvarSlett
  6. Från en svensk:

    1) Vi glädjer oss väldigt mycket åt norska framgångar - och bugar oss djupt för den otroliga bredd Norge har i vinteridrott.

    2) Men, det känns verkligen som att vi är mer avslappnade i relationen mellan länderna. För oss är det inte livsviktigt hur det går för Norge (ibland tycks det som att det inte gäller Norge - måhända lillebrorskomplex ;))

    3) Gällandes Nortug så har jag blandade känslor: Å ena sidan är han en fantastisk idrottsman och, visst, emellanåt ger det krydda av all smörja som kommer från hans mun, vilket skapar intresse för skidsport. Men, dår får ni ta att Gunde och andra kommenterar det. Det är lite märkligt att höra att han "känner hat", och sättet han agerar på när han passerade i stafetten igår... Nej, ingen trevlig gutt precis!

    SvarSlett
  7. 1- Vi gleder oss litt over Sverige vi også ;) Og særlig foran russerne og Estlenderne :)
    2-Der er vi uenige :)

    SvarSlett
  8. hadde kansje vært bedre å mæte norge i qvarten? men trur vi hadde feid dere av banen og he he he og da hadde vel både tapet og sorgen vært værre???

    sånn ærligt talt, jeg trur vi begge nasjoner gjør det rett bra der borte. uansett hvem som vinner, så lenge de gjør det rent er det ok og grattis til alle vinnerne som skaper underholdning... de store taperne er journalistene som eg synes har gått over streken en del ganger(og da snakker jeg ikke om målstreken he he he) det er jo spesielt 2 svenke journalister som har tatt kaka... Ros og han andre(glemte navnet he he he) de er vel noe av det værste jeg har lest av noen som kaller seg journalister... lurer på hvordan de blei det? og avisene de obber for? at de i det hele tatt har de på lønningslista er for meg en gåte... at det går an ser jeg jo men det må skyldes en stor mangel på (gode?)journalister i sverige?

    SvarSlett
  9. Har vært noen drøye fra NRK sine utsendte også, f.eks gratulering av Tora som gullvinner mens det var 2 stk som lå foran ute i løypa.....

    SvarSlett
  10. För 2 dagar sedan kritiserade hela Norge Nortug..idag hyllar de honom för samma sak? Märkligt vad det svänger.

    Grattis till silvermedaljen.

    SvarSlett
  11. SWAN er unnskyldt, han er jo blitt en gammel bitter mann, som ikke lykkes i racerbila si! Samtidig er har han så kort avstand mellom øynene (mister dypdesynet helt), at hans uttalelser helt mangler dypde...

    Husker dere når godeste Swan holdt på å "lekte" med sine konkurrenter med tulletrening med en superlang stav osv før mesterskap i gamle dager?
    Hykler........................................

    SvarSlett
  12. Bjørndalen är en mycket bättre idrottsman än Northug, på grund av att han även är ett föredöme. Därför är han populär i Sverige.

    Northug är som en "Svart Alv", explosiv som dynamit men opålitlig. Men ingen kan ta ifrån honom det lopp han gjorde i stafetten, världsklass.

    SvarSlett
  13. Sluta hugga på Northug, han lider iallafall inte av jantelagensyndromet som alla andra svenskar som inte kan ta kaxighet, och är det inte underbart! att han sticker ut som han gör, vad skulle vi annars ha att snacka om, GO NORTHUG!!!! Han är en klass för sig själv och vi ska vara glada för att Norge är så bra, de är våra grannar och vi älskar dom!!! Är det inte underbart att se sådan dramatik och såpoperaskvaller om dessa unga snygga och flinka killar. Lycka till Northug på 5-milen, du vinner den! Vad är det för fel på lite kaxighet och för den delens skull så vet vi alla att media sprider på allting så mycket mer, jag tror att northug är en fantastisk kille med ett gott hjärta han med, låt han vara kaxig, det är ju det som ger han sin rockstar-glans!!!! Sverige älskar Northug, Jag gör det åtminstonde! Heja Norge!

    SvarSlett
  14. Helt sant Lisa, herlig med disse oppgjørene mellom broderfolkene :)

    SvarSlett
  15. Er så lei denne påståtte kranglinga mellom norge og sverige. Litt fleiping er bare sunt, men når det blir ondskapsfullt så er det ikke lengre gøy. 99% er bare avisenen som prøver å tjene penger på overskriftene sine. Er glad i naboene våre jeg og unner dem alt godt. Selvsagt ønsker jeg at norge skal vinne i en duell mot sverige, men skulle vi først tape, så er det bedre at sverige vinner enn at russland doper seg til flere gull.

    :o)

    SvarSlett
  16. de som syter mest trur jeg er journalistene, men de gjør det for å tjene penger... skulle gjerne sett en objektiv journalist... ikke mange av de desverre....

    SvarSlett
  17. mye kulere med en skiløper som ikke svarer: jeg skal gjøre mitt beste vær dag til journalistene. derfor er northug kul, han kommer til stadion med en tanke i huet og det er og vinne......

    SvarSlett
  18. Chubby, enig- det sier jeg ovenfor her også.

    Men jeg tror de fleste ser på det som harmløs kjekling- og vi unner hverandre det vi ikke tar selv ;)

    SvarSlett
  19. Må le litt av denne debatten. Gunde er Gunde. Hans uttalelser er mer "spesielle" enn noen andres oppførsel eller uttalelser noen gan har vært. Han preges av en ganske stor dose med PR kåthet kan man si.
    Hvis dere fulgte med i går så sa Petter selv at han var utrolig sliten i hele siste runde. Han var ekstremt stiv da han tok igjen de andre 2 på slutten. Det Petter gjorde på slutten var et rent taktisk spill for å lure motstanderne slik at de ikke skjønner hvor sliten han egentlig er. Sånn sett er Petter meget underholdende, fordi både seere og konkurrenter omtrent aldri helt vet hvor de har Petter.
    "Leke med rotter" Gunde hva f.. mener du her? Mener du at de er som rotter? nei herregud, ikke gi denne mannen for mye oppmerksomhet.

    SvarSlett
  20. For svenskene betyr det vel egentlig lite hvordan det går for Norge. For dem er det viktigere å slå finnene.

    Og det er jo ikke så vanskelig i Vancouver 2010....

    SvarSlett